Malování pomáhá dětem s rozvojem osobnosti

Malování pomáhá dětem s rozvojem osobnosti>

Malování už od pradávna slouží nejen jako oddychová činnost, ale je důležitým kanálem komunikace, která je velmi podstatnou součástí vývoje Vašeho dítěte. A vzhledem k tomu, že se u dětí komunikace ve formě mluveného a psaného slova rozvíjí až postupně v dětství, bude tak malování sloužit nejen jako součást porozumění mezi Vámi a Vaším dítětem, ale také jako nástroj k pochopení jeho vývoje.

U malování člověk přepíná na jinou mozkovou hemisféru a především u dětí je velmi podstatné dát jim maximální prostor k rozvoji jejich vnitřní fantazie. Dětský zrak nezná hranice mezi skutečným a vnitřním světem, a jako rodič se tak můžete shledat s modrým sluníčkem a s tím, že Vám dítě nakreslilo růžové vlasy. Psychologové Vám budou tvrdit spoustu rozdílných názorů na to, zda byste své dítě měli vést ke skutečnému odrazu reality, či jim dát volnou ruku.

Ať už se rozhodnete k čemukoliv, rozhodně je zásadní dítěti dopřát ty nejlepší kreativní potřeby, aby se mohlo samo rozhodnout, čím chce namalovat svůj další umělecký kousek.

 

Kreativní potřeby od firmy Erich Krause nabízí širokou škálu, ze které si můžete vybrat od malířských potřeb pro nejmenší, po obyčejné tužky různých tvrdostí, se kterými si obrázky předkreslíte. Snadno tak vybavíte své nejmenší štětinovými nebo vlasovými štětci v praktických sadách, malířkou paletou a temperovými barvami.

Bojíte se, že se dítě stane kreativcem i mimo papír? Pořídit můžete školní barvy, které nepotřebují vodu a naopak se ve vodě rozpustí.

 

Malířské potřeby nemusí nutně znamenat jen temperové barvy a štětce. Dejte dítěti volnou ruku ke kombinaci temper s fixy. Artberry voňavé fixy nabízí různé přírodní vůně od borůvek po banány. Děti tak mohou spojit další zábavnou část s jejich kreativním dílem a vybírat barvu fixu takovou, jaká vůně se hodí k namalovanému obrázku.

 

Vnitřní svět dětí se projektuje na symbolech, které často rády malují nebo kreslí. Jako rodič tak můžete nejen sledovat odraz jejich osobnosti a případně ho korigovat, ale pokud se s nimi do této zábavné činnosti zapojíte, prohloubíte tak Váš vztah. Především pokud je za to, že Vám samy sebe poodkryjí na kusu plátna či papíru, také pochválíte.